d30: Jídla v hostincích

  1. Jeden z místních lovců přinesl velkého srnce, dnes se podává zvěřinový gulášek. 4 st jedna porce
  2. Pseudodrak na špejli. 2 st jedna porce
  3. Smažené ovoce v karamelu s přelivem z léčivého lektvaru. 1 zl jedna porce
  4. Chlebový nákyp s extra výrazným černokozím sýrem a přílohou ze smažených mrkví a nakládaných cibulek . 5 st jedna porce
  5. Silně kořeněný „mořský kotlík“, plný různých druhů ryb a korýšů, zdobený do křupava opečenými úhořími kůžemi. 5 st jedna porce
  6. Slavnostní kozí pečeně s přílohou z ovoce, ořechů a síra. 8 st jedna porce
  7. Omeleta se sýrem a džemem z brusinek se světlým pečivem. 3 st jedna porce
  8. Houbová smaženice s ptačími vejci a krajícem tmavého chleba. 4 st jedna porce
  9. Chlebová nádivka s uzeným masem podávaná s pálivými papričkami. 4 st jedna porce
  10. Restované lískové ořechy a jablka s proužky sušeného medvědího masa a zrajícím sýrem. 1 zl jedna porce
  11. Minulý týden umřel Tom a měl vážně divné poslední přání… dnes se podává pomalu pečený Tom. zdarma
  12. „Dračí vejce“ jsou oloupaná natvrdo uvařená vejce pomalu pečená s tenkými plátky hovězího, pálivými papričkami a mátou. 8 st jedna porce
  13. Slané koláčky plněné kuřecím masem. 2 st jeden kus
  14. Sekaná s bramborem. Kdo z malé ochutnávky uhádne z jakého masa je, získá porci zdarma. 3 st porce
  15. Drobné kousky sušeného ovoce pokryté ve ztvrdlém cukrovém obalu. 1 st dva kousky
  16. Kozí maso podávané na lůžku z fazolí a s volským okem. 5 st jedna porce
  17. Kozí maso v těstíčku s přelivem z brusinek a kopečkem kyselé smetany. V ceně je sklenice podmáslí. 8 st jedna porce
  18. Grilované jehněčí s pečeným bramborem a salátem z mrkve a zelí. 6 st jedna porce
  19. Ryba dušená v obalu z řas. 3 st jedna porce
  20. Králík ve vinné omáčce s knedlíkem. 4 st jedna porce
  21. Ovocná polévka s lektvarem Odolnosti, tudíž příjemně hřejivou skořicovou příchutí. Zdobená motýlími křídly. 1 zl jedna porce
  22. Klobásky z divočáka s domácí omáčkou z rozmačkaných rajčat a koření, podávané s chlebem. 6 st jedna porce
  23. Grilované kuře marinované v medu, víně a různých druzích koření podávané s chlebovou plackou. 7 st jedna porce
  24. Maso divočáka vařené ve vývaru ze zeleniny a směsi kyselých bobulí. 6 st jedna porce
  25. Vývar z kostí divočáka. Divně zavání, ale chutná dobře a je levný. 2 st jedna porce
  26. Uzená ryba podávaná s ořechovým krémem a bramborovou kaší. 7 st jedna porce
  27. Sumec pečený na černém pivu. 4 st jedna porce
  28. Vepřové čumáčky nadívané rozmarýnem s přelivem z lektvaru Risku podávané se šťouchanými brambory s cibulí a uzeným masem. 1 zl jedna porce
  29. V těstíčku smažené drobné rybičky. 1 st 4 rybky
  30. Veverka nadívaná chlebem, bylinkami a ořechy. 7 st jedna porce

 

Napsat komentář